Strömavbrott = datanom.ax nere

Vi hade serverhallen av i morse p g a strömavbrott. När de skulle starta igen drogs för stor elkapacitet för säkringen, och den slog av. Efter en timme hade batterina laddat ur och då var det tyst och lugnt i serverrummet (oftast inte en bra sak i ett serverrum). Startade upp servrarna en-och-en så att belastningen inte skulle vara så stor vid starten och då gick det bra!

Men vi kommer antagligen byta ut en eller två servrar till mindre eltörstiga varianter under året. Den största servern drar el som en kaffebryggare dygnet runt (500-900W), medans den minsta ska ha el som en gammaldags glödlampa ungefär (35-120W). Planen är att byta ut ”monstret”, den största servern till en mellanvariant (120-270W). Den klarar fortfarande av vårt lilla nätverk och vi gör inte av med lika mycket el, även då vi inte är på plats!